Search

Kahden rasvavalmisteen vertailu lypsykarjan täysrehussa

QR Code

Kahden rasvavalmisteen vertailu lypsykarjan täysrehussa

Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, onko palmuöljypohjaisen rasvavalmisteen vaihtamisella palmuöljyttömään rypsiöljypohjaiseen valmisteeseen vaikutusta rehun valmistamiseen ja käyttöön sekä maidontuotantoon. Ruokintakokeessa vertailtiin toistokokeen menetelmin maidon pitoisuuksia sekä tuotosta. Täysrehueristä otettiin ylös myös raelaatua kuvastavat luvut.

Tämän opinnäytetyön kehittämistehtävänä oli luoda lisämateriaalia Hankkija Oy:n nautarehujen kehitystyön tueksi vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Opinnäytetyön lähteinä käytettiin sekä kotimaisia että kansainvälisiä lähteitä.

Tutkimuksessa selvisi, että myös vaihtoehtoinen rasvavalmiste on toimiva vaihtoehto rehun valmistuksen sekä automaattiruokinnan osalta. Rae oli hieman kestävämpää kuin palmuöljyä hyödyntävä täysrehu, mutta ero oli pieni ja osoitti lähinnä, että rakeesta voi tehdä vähintään yhtä kestävää.

Saved in:
Kysy apua / Ask for help

Content Cannot be Displayed

Chat content cannot be displayed due to cookie settings. To view the content, modify your cookie settings to allow the following categories: Chat Services.

Cookie Settings