Hyväksikäytettyjen ja traumatisoituneiden lasten auttaminen : direktiivisten ja nondirektiivisten lähestymistapojen integrointi - Gil, Eliana; Kankaansivu, Kirsi (United Press, 2022)
Hyväksikäytetyt lapset käsittelevät vaikeita tunteitaan ja muistojaan eri tavoin. Miten terapeutti voi rakentaa vahvan hoitosuhteen haavoittuvien nuorten auttamiseksi ja miten traumaattisia aiheita käsitellään, kun lapsi ei halua tai pysty puhumaan niistä? Tämä käytännönläheinen teos esittelee integroidun hoitomuodon, joka yhdistää leikkiä ja muita ekspressiivisiä terapioita kognitiivis-behavioristiseen terapiaan ja perheterapiaan. Kirjoittaja valaisee esimerkein leikin, taiteen ja muiden nonverbaalisten ja symbolisten tekniikoiden yhdistämistä, millä autetaan lasta ulkoistamaan ja käsittelemään vaikeita kokemuksiaan. Vanhemmat ja sisarukset otetaan prosessiin ja kullekin lapselle räätälöidään eri terapioita yhdistelemällä juuri hänen tarpeistaan lähtevä terapiamuoto.
Keywords: Play Therapy : methods; Family Therapy : methods; Child Abuse : therapy; psykoterapia; lapset (ikäryhmät); traumat; kaltoinkohtelu; seksuaalinen hyväksikäyttö; mielenterveyshäiriöt; tunne-elämän häiriöt; traumaperäinen stressireaktio; hyväksikäyttö; laiminlyönti; hoitomenetelmät; kognitiivinen käyttäytymisterapia; leikkiterapia; lastenpsykiatria; lastensuojelu