Yhdenvertaisuus työelämässä - Leppänen, Katja (Praktika, 2015)
Kirja esittelee uudistuvan yhdenvertaisuuslain sisällön työelämän näkökulmasta. Työnantajalle laki asettaa velvollisuuden edistää yhdenvertaisuutta ja välttää erilaista kohtelua työpaikoilla. Kirja soveltuu kaikille työpaikoille oppaaksi yhdenvertaisuusasioihin.
Keywords: työelämä; yhdenvertaisuus; syrjintä; lainsäädäntö; työyhteisöt; tasa-arvo; yhdenvertaisuuslaki (1912); syrjintäkiellot; osatyökykyiset; kanteet; laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta; työoikeus; työsopimukset; työsopimuslaki; oikeuskäytäntö; valvonta; perusoikeudet; terveydentila; vammaisuus; sukupuolisyrjintä; etninen syrjintä; uskonnollinen syrjintä; perhesuhteet