Johtaminen hyvinvointialueella : miten ratkaista henkilöstöpula? - Lehtonen, Olli-Pekka; Saarni, Samuli; Kinnunen, Juha; Kinnunen, Marina; Alma Talent (Alma Talent, 2023)
Hyvinvointialueet ovat uusia ja monimutkaisia johtamisympäristöjä. Niiden toiminnan käynnistämisen onnistumisesta riippuu käytännössä kaikkien suomalaisten terveys ja hyvinvointi. Valitettavasti päätösten aikaansaanti ja toimeenpano on täynnä epäonnistumisen riskejä. Hyvinvointialueuudistus on kuitenkin nähtävä mahdollisuutena. Onnistumiseen tarvitaan kaikki työntekijät yhdessä esihenkilöiden kanssa tekemään työtä yhdessä. On siis aika keskittyä olennaiseen: sote-ammattilaisten johtamiseen ihmisinä. Suomen kokeneimpiin alan johtajiin kuuluvat kirjoittajat kuvaavat, miten ihmisten johtaminen pitää viimein tuoda kaiken johtamisen keskiöön. Kirja antaa hyvinvointialueen esihenkilöille ohjeet, miten uudistunut henkilöstöjohtaminen parantaa hyvinvointialueen onnistumisen mahdollisuuksia henkilöstöpulassa.
Keywords: Health Services Administration; Personnel Management; Multi-Institutional Systems : organization & administration; johtaminen; henkilöstöjohtaminen; muutosjohtaminen; johtajuus; sote-uudistus; hyvinvointialueet; sosiaalihuolto; terveydenhuolto; integraatio; prosessit; laatutyö; organisaatiokulttuuri; työhyvinvointi; työvoimapula; työvoimantarve; ledarskap (verksamhetsledning); personalledning; förändringsstyrning; ledarskap (egenskaper); social- och hälsovårdsreform; välfärdsområden; socialvård; hälso- och sjukvård; integration; processer; kvalitetsarbete; organisationskultur; välbefinnande i arbetet; brist på arbetskraft; arbetskraftsbehov; Finland