Näin kaikki alkoi : Suomi-kiekon synty- ja alkuvaiheet 1908-1933 - Björkstrand, Olav; Kasila, Markku; Saukkokoski, Jorma (Olav Björkstrand, Markku Kasila ja Jorma Saukkokoski, 2021)
"Kädessäsi on kirja, jossa on asetettu suurennuslasi Suomi-kiekon vuosien 1908-1933 ylle. Suomessa ei ole aikaisemmin julkaistu erillistä kirjaa kyseiseltä ajanjaksolta. Kirja sisältää runsasti uutta tietoa ensimmäisistä suomalaisista jääkiekkopioneereista, suomalaisen jääkiekon valtataistelujen värittämästä pitkästä syntyprosessista ja jääkiekon alkuaikojen kilpailutoiminnasta Suomessa. Syvälle luotaavan tekstiosion ja runsaan kuvituksen täydentävät kirjan lopussa oleva mittava tilastoosuus ja pelaajarekisterit, jotka muun kirjan tavoin sisältävät runsaasti uutta ja ennen julkaisematonta tietoa kirjan aikaikkunan jääkiekkokipailuista ja turnauksista sekä yksittäisistä pelaajista."
Keywords: Horn, Walter, : 1893-1972; Tikkanen, Robert : jääkiekkoilija : (Toivo Robert),; Ollus, Johan : jääkiekkoilija : (Johannes),; Winter, Raoul : jääkiekkoilija : (Carl Theodor Raoul),; Bonsdorff, Gabriel von, : jääkiekkoilija; Björk, Jussi : jääkiekkoilija : (Johan Verner Mathias),; Pudas, Albert : jääkiekkoilija : (Putaansuu, Juho Albert),; Jansson, Albin, : valmentaja; Envall, Kurt, : valmentaja; Helsingin jalkapalloklubi; Viipurin Reipas; Tammerfors Bollklubb; Ilves (urheiluseura : Tampere); 1910-luku; 1920-luku; 1930-luku; 1910-talet; 1920-talet; 1908-1933; jääkiekko; historia; kilpailut; urheilu- ja liikuntaseurat; valmennus; jääkiekkoilijat; valmentajat; urheilukilpailut; turnaukset; arvokisat; Suomen mestaruuskilpailut; tilastot; tuomarit (kilpailut); ishockey; tävlingsidrott; sport- och idrottsföreningar; coachning; ishockeyspelare; tränare; sport- och idrottstävlingar; turneringar; elittävlingar; Finska mästerskapstävlingar; statistik (data); domare (tävlingar); Suomi; Eurooppa; Finland; Europa