Pelien Suomi : tarinoita kotimaiselta pelialalta - Kuorikoski, Juho; Aakko, Pekka (Gaudeamus, 2021)
Peliala on jo vuosia ollut suomalaisen kulttuuriviennin kärjessä. Pelejä julkaistaan vuosittain kymmeniä, ja ala onkin pullollaan erinomaisia pelejä ja viihdyttäviä tarinoita. Pelien Suomi -kirjassa pelikirjailijoiden ykköskaartiin kuuluva Juho Kuorikoski ottaa tarkempaan käsittelyyn parhaimpia ja mielenkiintoisimpia vuosina 2014–2020 julkaistuja suomalaispelejä. Esittelyyn pääsevät esimerkiksi Legend of Grimrock 2, Cities: Skylines, Control, Brawl Stars, Baba is You ja Druidstone. Lisäksi kirjassa käydään läpi e-urheilun kaltaisia ilmiöitä ja tarkastellaan tulevaisuuden näkymiä. Teoksessa pelialan ammattilaiset ja asiantuntijat kertovat avoimesti niin menestyksen resepteistä kuin epäonnistumisistakin. Sanaisen arkkunsa avaavat muiden muassa Ilari Kuittinen, Petri Järvilehto, Touko Tahkokallio ja Mariina Hallikainen. Samalla paljastuu, kuinka huippupelitalojen hitit syntyvät, miten vaikeuksista noustaan voittoon ja millä tavoin esimerkiksi pilkkimisen ja autojen tuunauksen kaltaiset suomalaisilmiöt kääntyvät peleiksi.
Keywords: peliala; peliteollisuus; tietokonepelit; digitaaliset pelit; videopelit; verkkopelit; suunnittelu; pelisuunnittelu; suunnittelijat; elektroninen urheilu; kilpaurheilu; urheilijat; pelaajat; historia; spelbranschen; datorspel; digitala spel; videospel; internetspel; e-sport; spelindustri; planering; speldesign; planerare; tävlingsidrott; idrottare; spelare; Suomi; Finland