Humalaopas : oluthumalan kasvatus Suomessa - Mathlin, Veli-Matti; Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (Kirjokansi, ISSN 2323-7392, 2020)
Humalaoppaan avulla kuka tahansa voi perustaa pienen tai vähän suuremmankin humalatarhan. Teos opastaa kasvupaikan valinnassa, taimien kasvattamisessa ja humalatarhan rakentamisessa. Se kertoo, kuinka korjaat sadon ja valmistat itse olutta. Suomalaisissa luonnonvaraisissa humalissa on ainutlaatuinen aromi, mikä sopii erityisesti voimakkaasti humaloituihin artesaanioluihin. Perinteinen puutarhakasvi on myös kaunis ja helppohoitoinen koristeköynnös sekä rauhoittava lääkekasvi.
Keywords: kasvinviljely; humalat; viljelykasvit; hyötykasvit; käyttö; kulttuurihistoria; kotivalmistus; olut; salkohumala; historia; växtodling; humlesläktet; humle; kulturväxter; nyttoväxter; användning; kulturhistoria; hemtillverkning; öl; Suomi; Finland