Olemme oopperamaa : suomalaisen nykyoopperan synty ja kohtalo - Albrecht, Elke; Forsius-Schibli, Eeva-Taina (Kulttuuriosuuskunta Vehrä, 2014)
Suomi on oopperamaa. Missään muualla maailmassa ei tällä hetkellä tuoteta niin paljon nykyoooperoita kuin Suomessa. Yleisö on avomielinen ja kiinnostunut - ja ylpeä korkeatasoisesta musiikkikulttuuristamme. Mutta mitä on olla teoksen luoja, oopperasäveltäjä Suomessa ja globalisoituvassa yhteiskunnassa? Nyt säveltäjillä itsellään on puheenvuoro. Elke Albrechtin ja Eeva-Taina Forsius-Schiblin toimittamasta esseekokoelmasta lukija löytää faktojen ja ajankohtaisen tiedon lisäksi runsaasti säveltäjien pohdintoja oopperan historiasta ja estetiikan perusteista. Samalla lukijalle avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua yhteistaideteoksen monisyiseen sävellys- ja tuotantoprosessiin, sekä kokea läheltä niin menestyksen merkitys kuin häivähdyksiä taiteilijaelämän varjopuolista.
Keywords: oopperataide; oopperat; säveltäjät; säveltäminen; estetiikka; Suomi