Ulkomaalaistaustaiset lääkärit ja hoitajat suomalaisessa terveydenhuollossa : haasteet ja mahdollisuudet - Aalto, Anna-Mari; Aalto, Anna-Mari; Elovainio, Marko; Heponiemi, Tarja; Hietapakka, Laura; Kuusio, Hannamaria; Lämsä, Riikka (Raportti / Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ISSN 1798-0070, 2013)
Tiivistelmä. - Sammandrag. - Abstract.
Keywords: Physicians; Nurses; Health Services; Health Personnel; Emigration and Immigration; Foreign Medical Graduates; Cultural Diversity; Foreign Professional Personnel; Attitude of Health Personnel; Cultural Competency; Transcultural Nursing; terveydenhuolto; kokemukset; työhyvinvointi; työn kuormittavuus; monikulttuurisuus; lääkärit; ulkomaalaiset; hoitohenkilöstö; ammatinharjoittajat; luvat; johtaminen; kuormitus; sitoutuminen (toiminta); terveydenhuoltohenkilöstö; maahanmuuttajatausta; sairaanhoitajat; työhönsijoittuminen; rekrytointi; ammattitaito; pätevyys; työviihtyvyys; työyhteisöt; kielitaito; syrjintä; kulttuurierot; hälso- och sjukvård; mångkulturalism; läkare; utlänningar; hälsovårdspersonal; Ulkomaalaiset lääkärit; Ulkomaalainen ammattihenkilökunta; Terveydenhuoltohenkilökunnan asenne; Kulttuurinen kyvykkyys; Monikulttuurinen hoitotyö; Suomi