Ylioppilasarvosanojen vertailukelpoisuusongelma ja SYK-menetelmän edellytykset sen ratkaisemiseen - Marjanen, Jukka (Kasvatus : Suomen kasvatustieteellinen aikakauskirja, 2015)
The commensurability problem of matriculation examination grades and the method of averaged standardised sum scores as its possible solution.
Keywords: arvostelu; ylioppilastutkinto; arvosanat; yhdenmukaistaminen; vertailu; lukio; osaaminen; studentexamen; vitsord; förenhetligande; jämförelse; gymnasiet; kunnande